+36/30/498-7074
  • A tábor közelében 5 tanösvényt találunk

    Bél-kői tanösvény, Ostrea geológiai tanösvény, Szalamandra tanösvény, Millenniumi Tanösvény , Olasz-kapui Tanösvény

  • A tanösvények fele a Bükkben található

    A Bükk-hegységben a legnagyobb fokú a földtani, biológiai és kulturális értékek változatossága

  • Természet-ismereti célokat is szolgálnak

    Északon több mint félszáz tanösvény segíti a vidék természeti és kultúrtörténeti értékeinek megismerését, felfedezését

Észak-Magyarország tanösvényei

Több |

Az Észak-Magyarországi régió területén több mint félszáz tanösvény segíti a vidék természeti és kultúrtörténeti értékeinek megismerését, felfedezését.

Az északi tanösvények között az Élménytábor közelében 5 tanösvény találunk. Bélapátfalván a Bél-kői Tanösvény, Dédestapolcsányban, a Lázbérci-tó közelében az Ostrea Geológiai Tanösvény, a Szalamandra tanösvény, valamint Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben a Millenniumi Tanösvény és az Olasz-kapui Tanösvény vár benneteket.

Szalamandra tanösvény az Élmények Völgyében

A jelenleg számon tartott ismeretterjesztő útvonalak fele a Bükkben található, hiszen itt a legnagyobb fokú a földtani, biológiai és kulturális értékek változatossága.

Az első, mai értelemben is tanösvénynek tekinthető létesítményt 1972-ben a Szalajka-völgyi Erdei Múzeumhoz kapcsolódó Horotna-völgyben alakították ki. A tanösvények száma örvendetesen gyarapodik: a Bükkben már 38 tanösvényt készítettek el a látogatók nagy örömére.

Kialakításuk és fenntartásuk a Bükki Nemzeti Park, a társadalmi szervezetek, az erdészetek és az önkormányzatok elkötelezett tudatformáló munkáját dicséri. A legtöbb bükki tanösvény természet-ismereti célokat szolgál, de van geológiai és erdészeti ismereteket terjesztő tanösvény is.

Hello Wood 2012

Hello Wood hívja hőseit! Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban. Szokás szerint minden workshopon vegyes csapatokban vesznek részt a különböző egyetemekről érkező diákok, egy-egy, a szakmájában kiemelkedő, elismert csapatvezető-mentor irányításával.

Élménytabor elérhetőségei

Élménytábor: Westbukk-Camp Kft.

Élmény hírlevél

Adataidat bizalmasan kezeljük

Élménytábor a térképen

Élménytábor a térképen

Dédestapolcsány-Bánvölgye, Borsod megye
GPS: 48° 8' 49.74", 20° 27' 7.25"

Jó tudni

Az Élménytábor kitűnő adottsága révén családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák, szilveszteri bulik megrendezésére is kiválóan alkalmas.

A közeli Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és a a Lázbérci Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik. A csupán néhány km-re található Lázbérci víztározó és környéke természetvédelmi terület, kedvelt horgász- és kirándulóhely.

A webcímünk pontos ismeretében, vagy a keresőkön keresztül, a következő kulcsszavak alapján jutottál el a weboldalunkra: nyári tábor, ifjúsági tábor, erdei tábor, élménytábor, nagyvisnyói erdei tábor, bánvölgye erdei tábor, osztálykirándulás, dédestapolcsányi tábor, táborhelyszín, gólyatábor, edzőtábor, Dédestapolcsány, Nagyvisnyó, Szilvásvárad, Lázbérc, Lázbérci-tó, élmény, élmények, Észak-Magyarország, szállás, faház, kemping, szabadidő, túrázás, túra, kirándulás.

Kompetenciák

(c) Élménytábor - Bánvölgye Erdei Tábor Dédestapolcsány

Az Élménytábor weboldalán található szöveges, képi, valamint filmes tartalmak használata a weboldal tulajdonosát: Bánvölgye Tábor Kft-t, valamint a weboldalt készítő Design & System-et és az Élmények Völgye Turisztikai Egyesületet illeti meg. Ezen tartalmak másolása, másodközlése a felsorolt jogtulajdonosok együttes engedélye hiányában TILOS!

A hírlevélre való feliratkozás önkéntes. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.

Az Élménytábor weboldalát tervezte és programozta, a weboldal tartalmát szerkesztette: Design & System

A 3 dimenziós mozgó térképeket a Maps3d szállította