+36/30/498-7074
 • Dédestapolcsány, a kis Kárpát-medence

  Aki a falu közepén állva körbetekint, a Kárpát-medence kicsinyített mását látja maga előtt.

 • A Lázbérci-tó: 6 millió köbméter víz

  Szilvásváradtól alig 10 km-re, látnivalókban gazdag, gyönyörű területen helyezkedik el.

 • Az Élmények Völgye

  A Lázbérci tájvédelmi körzet sok rejtett és sokak által már ismert kincset hordoz magában.

 • Élmény és Romantika

  Ez a bájos térség az Aggtelek – Lillafüred – Szilvásvárad alkotta háromszögben található. Fedezd fel az Élmények Völgyét

 • A Bükk-hegység gyönyörű

  Az ország legnagyobb átlagmagasságú, barlangokban bővelkedő karszthegysége.

 • A Dédesi várhegy

  Az Élménytábor mellett, 597 méteres sziklacsúcson emelkedik a Dédes várának romjai

 • A Lázbérci Tájvédelmi Körzet

  A természeti, történelmi, néprajzi múltban gazdag vidék páratlan fekvésű terület. Ritka és védett madarak, finom halak

 • Az Upponyi-szoros

  Az Upponyi-szoros szurdoka a Lázbérci tájvédelmi körzet egyik legjelentősebb értéke. Kihagyhatatlan célpont

 • Ember és természet harmoniája

  E festői szépségű térség élménydús kikapcsolódással kecsegtet. A természet fotósok kedvelt célpontja

 • Ez itt a nyugalom szigete

  Egy csendes kis szeglet, de közel a pezsgéshez. Innen minden könnyen elérhető, bármerre is indulj el

Az Élmények Völgye

Több |

Az Élmények Völgye, 6 egymáshoz közeli települést ölel fel. Ez a bájos térség az Aggtelek – Lillafüred – Szilvásvárad alkotta háromszögben található.

Ez itt a nyugalom szigete: egy csendes kis szeglet, de közel a pezsgéshez. Innen minden könnyen elérhető. Bármerre is indulj el, minden irányban számos lehetőséget találsz kalandra, pihenésre. A Bükk-hegység, a környező völgyek, tavak, patakok, a Bükki Nemzeti Park, a Lázbérci tájvédelmi körzet sok rejtett és sokak által már ismert kincset hordoz magában. A természeti, történelmi, néprajzi múltban gazdag vidék páratlan fekvésű, kirándulásra, lovaglásra, horgászatra, vadászatra, télen akár síelésre is alkalmas terület. E festői szépségű térség élménydús kikapcsolódással kecsegtet.

Nálunk Te is Otthon vagy - Élmények Völgye

Dédestapolcsány, a kis Kárpát-medence: Aki a falu közepén állva körbetekint, a Kárpát-medence kicsinyített mását látja maga előtt. A Lázbérci víztározó, kiemelkedően szép, méreteit tekintve lenyűgöző: 6 millió m3 vizet tárol. Páratlan ízű hal fogható itt, aki ebből egyszer fogyaszt, sosem fogja elfelejteni az ízét.

Mályinka, ahol az élet vize fakad: A község határában sok karsztvizű forrás ered, ezek közül az egyik az egész község ivóvízellátását is biztosítja. Az ország egyik legszebb természeti környezetében, a Bükk-hegység északi lábánál elterülő, felfedezésre váró Mályinka igazi nyugalmat, pihenést, kikapcsolódást kínál.

Nagyvisnyó az aktív pihenés és a kultúra otthona: A helyi horgásztó, a Bükk hegységben kanyargó kerékpárút, a bánkúti sípályák, s a Bükk-hegységben kijelölt túraútvonalak csalogatnak. A helyi Bükki Nyári Napok Kulturális rendezvénysorozat valódi élményt nyújt színházi előadások, és komoly zenei koncertek segítségével.

Nekézseny az erdők ölelésében: „Gyerekkorunk legszebb élményei mindig a nekézsenyi nyaralások voltak” Így vall Szelecky Zita a faluról, kinek a családi sírhelye és az emlékháza is itt található. A csendet, nyugalmat kereső emberek kiváló túrákat tehetnek az Upponyi-hegység vonulatain. A lovaglás szerelmesei számos lovastúra-útvonalon érinthetik e tájat.

Tardona több mint adóparadicsom: ”Ha emberséget akarsz tanulni, eredj Tardonára.” –így vélekedett Jókai Mór a faluról. A Bükk lábánál fekvő falucska a legjelentősebb Jókai-emlékhelyek közé tartozik. A falu a Bükki Nemzeti Parkkal határos, gyönyörű környezeti értékén túl arról is nevezetes, hogy ma már adóparadicsom is.

Uppony maga a csend és a romantika: A Bükk legöregebb része, az Upponyi-hegység vonulatai ölelik át a községet. A látvány több mint megkapó, az Upponyi-szoros festői bérceit, vadregényes mészkőszikláit látva az ide látogató képzeletében letűnt századok visszhangja kél. A szép táj, a kanyargó csermely, a sűrű erdőkkel borított hegyoldalak, az upponyi pincék harmonikusan foglalják keretbe e kicsiny községet.

Hello Wood 2012

Hello Wood hívja hőseit! Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban. Szokás szerint minden workshopon vegyes csapatokban vesznek részt a különböző egyetemekről érkező diákok, egy-egy, a szakmájában kiemelkedő, elismert csapatvezető-mentor irányításával.

Élménytabor elérhetőségei

Élménytábor: Westbukk-Camp Kft.

Élmény hírlevél

Adataidat bizalmasan kezeljük

Élménytábor a térképen

Élménytábor a térképen

Dédestapolcsány-Bánvölgye, Borsod megye
GPS: 48° 8' 49.74", 20° 27' 7.25"

Jó tudni

Az Élménytábor kitűnő adottsága révén családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák, szilveszteri bulik megrendezésére is kiválóan alkalmas.

A közeli Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és a a Lázbérci Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik. A csupán néhány km-re található Lázbérci víztározó és környéke természetvédelmi terület, kedvelt horgász- és kirándulóhely.

A webcímünk pontos ismeretében, vagy a keresőkön keresztül, a következő kulcsszavak alapján jutottál el a weboldalunkra: nyári tábor, ifjúsági tábor, erdei tábor, élménytábor, nagyvisnyói erdei tábor, bánvölgye erdei tábor, osztálykirándulás, dédestapolcsányi tábor, táborhelyszín, gólyatábor, edzőtábor, Dédestapolcsány, Nagyvisnyó, Szilvásvárad, Lázbérc, Lázbérci-tó, élmény, élmények, Észak-Magyarország, szállás, faház, kemping, szabadidő, túrázás, túra, kirándulás.

Kompetenciák

(c) Élménytábor - Bánvölgye Erdei Tábor Dédestapolcsány

Az Élménytábor weboldalán található szöveges, képi, valamint filmes tartalmak használata a weboldal tulajdonosát: Bánvölgye Tábor Kft-t, valamint a weboldalt készítő Design & System-et és az Élmények Völgye Turisztikai Egyesületet illeti meg. Ezen tartalmak másolása, másodközlése a felsorolt jogtulajdonosok együttes engedélye hiányában TILOS!

A hírlevélre való feliratkozás önkéntes. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.

Az Élménytábor weboldalát tervezte és programozta, a weboldal tartalmát szerkesztette: Design & System

A 3 dimenziós mozgó térképeket a Maps3d szállította