+36/30/498-7074
 • Szilvásvárad: Erdődy-Pallavicini-kastély

  A kastélyt XVIII. századi részletek felhasználásával 1860 körül Ybl Miklós tervei alapján építették

 • Észak-Magyarországi kastélyok

  Ezek a kastélyok történeti-, művészettörténeti-, építészeti értékeik által is híresek

 • Füzérradvány: Károlyi-kastély

  A füzérradványi Károlyi-kastély Magyarország egyik legnagyobb kastélya.

 • Edelény büszkesége

  A L'Hullier-Coburg-kastély az ország egyik legnagyobb és legjelentősebb barokk kastélya.

 • Edelény: L'Hullier-Coburg-kastély

  A 106 szobás, 365 ablakos épületet Carlone mester emelte 1727-1730 között. Hazánk második legnagyobb kultúrtörténeti értéke.

 • Észak-Magyarország kastélyai

  Többségében Magyarország legértékesebb kastélyai közé tartoznak.

 • Bercel: Kállay-kastély

  A kastély 1889-ben épült, majd az 1997-es teljes felújítást és átalakítást követően, 1998 nyarán nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

 • Tuzsér: Lónyay-kastély

  Az udvari környezethez kapcsolódó nemesség építészetének és lakáskultúrájának jelentős emléke

 • Golop: a régi Vay-kastély

  A régi Vay-kastély 1590 táján épült reneszánsz stílusú emeletes épület. Az épületen védelmi berendezéseket, egyszerű lőréseket tártak fel.

Észak-Magyarországi kastélyok

Több |

Az északi kastélyok bemutatásával ajánlunk számotokra olyan turisztikai útvonalakat, amelyek a térség látnivalóira hívják fel az idelátogató figyelmét

Ezek a kastélyok történeti-, művészettörténeti-, építészeti értékei alapján többségében Magyarország legértékesebb kastélyai közé tartoznak. Az Élménytábor közelében találjuk a szilvásváradi Erdődy-Pallavicini-kastélyt, a bánhorváti Platthy-kastélyt, a dédestapolcsányi Serényi-kastélyt is. Kicsit távolabb olyan különleges kastélyok várnak, mint az edelényi L’Huillier-Coburg-kastély, vagy az ország legnagyobb történelmi címergyűjteményét is magában őrző golopi Új Vay-kastély.

Észak-Magyarországi kastélyok az Élmények Völgye ajánlatában

Egy részük állami tulajdonban van, akad közöttük olyan, amit ma már oktatási, kulturális célokra hasznosítanak. Szép kastélyszállodák, magántulajdonban lévő kastélyok, és bizony elhanyagolt állapotú, megfelelő gazdára váró épületek is akadnak közöttük.

E kastélyokon és a településükön keresztül bemutatjuk a térség ismert és kevésbé ismert természeti és kulturális örökségi látnivalóit. Elkalauzoljuk a turistát olyan településekre is, ahová ismeretanyag hiányában vélhetően nem menne el.

Az Észak-Magyarországi kastélyokról bővebb információt az Élmények Völgye weboldalán találsz:

Hello Wood 2012

Hello Wood hívja hőseit! Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban. Szokás szerint minden workshopon vegyes csapatokban vesznek részt a különböző egyetemekről érkező diákok, egy-egy, a szakmájában kiemelkedő, elismert csapatvezető-mentor irányításával.

Élménytabor elérhetőségei

Élménytábor: Westbukk-Camp Kft.

Élmény hírlevél

Adataidat bizalmasan kezeljük

Élménytábor a térképen

Élménytábor a térképen

Dédestapolcsány-Bánvölgye, Borsod megye
GPS: 48° 8' 49.74", 20° 27' 7.25"

Jó tudni

Az Élménytábor kitűnő adottsága révén családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák, szilveszteri bulik megrendezésére is kiválóan alkalmas.

A közeli Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és a a Lázbérci Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik. A csupán néhány km-re található Lázbérci víztározó és környéke természetvédelmi terület, kedvelt horgász- és kirándulóhely.

A webcímünk pontos ismeretében, vagy a keresőkön keresztül, a következő kulcsszavak alapján jutottál el a weboldalunkra: nyári tábor, ifjúsági tábor, erdei tábor, élménytábor, nagyvisnyói erdei tábor, bánvölgye erdei tábor, osztálykirándulás, dédestapolcsányi tábor, táborhelyszín, gólyatábor, edzőtábor, Dédestapolcsány, Nagyvisnyó, Szilvásvárad, Lázbérc, Lázbérci-tó, élmény, élmények, Észak-Magyarország, szállás, faház, kemping, szabadidő, túrázás, túra, kirándulás.

Kompetenciák

(c) Élménytábor - Bánvölgye Erdei Tábor Dédestapolcsány

Az Élménytábor weboldalán található szöveges, képi, valamint filmes tartalmak használata a weboldal tulajdonosát: Bánvölgye Tábor Kft-t, valamint a weboldalt készítő Design & System-et és az Élmények Völgye Turisztikai Egyesületet illeti meg. Ezen tartalmak másolása, másodközlése a felsorolt jogtulajdonosok együttes engedélye hiányában TILOS!

A hírlevélre való feliratkozás önkéntes. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.

Az Élménytábor weboldalát tervezte és programozta, a weboldal tartalmát szerkesztette: Design & System

A 3 dimenziós mozgó térképeket a Maps3d szállította