+36/30/498-7074
 • Lillafüredi Erdei Kisvasút

  Indulási állomása Miskolcon van. Évente több mint 200 ezer utas vált rá jegyet

 • Pálházi Állami Erdei Kisvasút

  Hazánk legrégibb keskeny-nyomtávú vasútja a Zempléni-hegységben közlekedik.

 • Felsőtárkányi Erdei Kisvasút

  A csodálatos környezetben zakatoló kisvonattal 25 perc alatt juthatunk el a végállomáshoz

 • Szilvásváradi Erdei Kisvasút

  Szilvásvárad és egyben a Szalajka-völgy kedvelt közlekedési eszköze az erdei vasút.

Észak-Magyarországi kisvasutak

Több |

A természeti értékeink megismerését sokhelyütt hangulatos erdei kisvasutak szolgálják. Az Élménytábortól 8 km-re a Szilvásváradi kisvasutat találjátok

Nemcsak a gyerekek imádják, a felnőttek is rajonganak az Észak-Magyarországon működő kisvasutakért. Szerencsére - főként a turizmusnak köszönhetően - egyre több magyarországi kisvasút és erdei vasút éled újjá, olyanok is, amelyek néhány évtizedig nem működtek.

Szilvásváradi erdei kisvasút - Szilvásvárad az Élmények Völgye ajánlatában

A kisvasutakat régen egyebek között mezőgazdasági termékek utaztatására is használták, de ma már főleg a turizmusban van szerepük. Észak-Magyországon 5 kisvasút áll az utazni vágyók rendelkezésére.

Kisvasúttal nem a távolság megtétele a legfontosabb, hanem az, hogy az utasok gyönyörködjenek a tájban, így a vonat nem megy gyorsabban 20-30km/h-nál, tehát a hegyi pályán közlekedő kisvasút kitűnő turisztikai látványosságot nyújt az utasok számára.

Az Észak-Magyarországi kisvasutakról bővebb információt az Élmények Völgye weboldalán találsz:

Hello Wood 2012

Hello Wood hívja hőseit! Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban. Szokás szerint minden workshopon vegyes csapatokban vesznek részt a különböző egyetemekről érkező diákok, egy-egy, a szakmájában kiemelkedő, elismert csapatvezető-mentor irányításával.

Élménytabor elérhetőségei

Élménytábor: Westbukk-Camp Kft.

Élmény hírlevél

Adataidat bizalmasan kezeljük

Élménytábor a térképen

Élménytábor a térképen

Dédestapolcsány-Bánvölgye, Borsod megye
GPS: 48° 8' 49.74", 20° 27' 7.25"

Jó tudni

Az Élménytábor kitűnő adottsága révén családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák, szilveszteri bulik megrendezésére is kiválóan alkalmas.

A közeli Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és a a Lázbérci Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik. A csupán néhány km-re található Lázbérci víztározó és környéke természetvédelmi terület, kedvelt horgász- és kirándulóhely.

A webcímünk pontos ismeretében, vagy a keresőkön keresztül, a következő kulcsszavak alapján jutottál el a weboldalunkra: nyári tábor, ifjúsági tábor, erdei tábor, élménytábor, nagyvisnyói erdei tábor, bánvölgye erdei tábor, osztálykirándulás, dédestapolcsányi tábor, táborhelyszín, gólyatábor, edzőtábor, Dédestapolcsány, Nagyvisnyó, Szilvásvárad, Lázbérc, Lázbérci-tó, élmény, élmények, Észak-Magyarország, szállás, faház, kemping, szabadidő, túrázás, túra, kirándulás.

Kompetenciák

(c) Élménytábor - Bánvölgye Erdei Tábor Dédestapolcsány

Az Élménytábor weboldalán található szöveges, képi, valamint filmes tartalmak használata a weboldal tulajdonosát: Bánvölgye Tábor Kft-t, valamint a weboldalt készítő Design & System-et és az Élmények Völgye Turisztikai Egyesületet illeti meg. Ezen tartalmak másolása, másodközlése a felsorolt jogtulajdonosok együttes engedélye hiányában TILOS!

A hírlevélre való feliratkozás önkéntes. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.

Az Élménytábor weboldalát tervezte és programozta, a weboldal tartalmát szerkesztette: Design & System

A 3 dimenziós mozgó térképeket a Maps3d szállította