+36/30/498-7074
 • Fátyol-vízesés

  A Szalajka-völgy egyik fő nevezetessége, hazánk egyik kiemelkedő természeti szépsége.

 • A lillafüredi Hámori-tó

  Izgalmas, romantikus helyszín, ahol csónakázni és vízbiciklizni is lehet. A Szinva pataki mésztufagát duzzasztó hatása miatt keletkezett.

 • A Lázbérci víztározó

  Szilvásváradtól alig 10 km-re, látnivalókban gazdag, gyönyörű területen helyezkedik el

 • Pisztrángos tavak

  A Szalajka-völgyben folyó Szalajka-patakot több helyen megduzzasztották

Folyók, tavak, vízesések

Több |

Az Élménytábortól 4 km-re található Észak-Magyarország legnagyobb és egyben a legszebb tava, a Lázbérci-víztározó.

A Bükk területén többnyire kis kiterjedésű tavakat ismerünk, melyek zöme mesterséges.  Azonban a közeli Lázbérci-tó nem csak méretével, hanem a természeti környezetével is magára vonja a figyelmünket. Az Upponyi-hegység öleli át a Lázbérci-tó 6 millió m3 vizét, amely így a környék legjelentősebb ivóvízbázisa és tava. Kedvelt kirándulóhely és horgászok paradicsoma. Romantikus, kanyargós út vezet el mellette az Upponyi-szorost is érintve.

Lázbérci-tó - Horgászparadicsom az Élmények Völgyében

Az Élménytábortól 29 km-re található Észak-Magyarország leginkább látogatott tava, a Lillafüreden található Hámori-tó. Eredetileg természetes tó, de 1811-1813 között Fazola Frigyes a Szinva mésztufa gátjának meghosszabbításával szabályozhatóvá tette a 400.000 m3 vizet tároló tó lefolyását.

Kisebb mesterséges tavak találhatók a fennsíkon Sebesvíz mellett és Jávorkúton is. A Szalajka-völgyben viszonylag jelentős tavakat találunk, kisebb méretűek a pisztráng keltető és nevelő tavak, hasonlók a Garadna-völgyben, Újmassa közelében találhatók a Margit-forrásnál. Kis jelentőségű tavak ismertek még Bélapátfalva mellett (Gyári-tó, és a Lök-völgybe torkolló Oldal-völgyben.

Észak-Magyarország leglátogatottabb tavairól, patakjairól, vízeséseiről bővebb információt az Élmények Völgye weboldalán találsz:

Hello Wood 2012

Hello Wood hívja hőseit! Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban. Szokás szerint minden workshopon vegyes csapatokban vesznek részt a különböző egyetemekről érkező diákok, egy-egy, a szakmájában kiemelkedő, elismert csapatvezető-mentor irányításával.

Élménytabor elérhetőségei

Élménytábor: Westbukk-Camp Kft.

Élmény hírlevél

Adataidat bizalmasan kezeljük

Élménytábor a térképen

Élménytábor a térképen

Dédestapolcsány-Bánvölgye, Borsod megye
GPS: 48° 8' 49.74", 20° 27' 7.25"

Jó tudni

Az Élménytábor kitűnő adottsága révén családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák, szilveszteri bulik megrendezésére is kiválóan alkalmas.

A közeli Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és a a Lázbérci Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik. A csupán néhány km-re található Lázbérci víztározó és környéke természetvédelmi terület, kedvelt horgász- és kirándulóhely.

A webcímünk pontos ismeretében, vagy a keresőkön keresztül, a következő kulcsszavak alapján jutottál el a weboldalunkra: nyári tábor, ifjúsági tábor, erdei tábor, élménytábor, nagyvisnyói erdei tábor, bánvölgye erdei tábor, osztálykirándulás, dédestapolcsányi tábor, táborhelyszín, gólyatábor, edzőtábor, Dédestapolcsány, Nagyvisnyó, Szilvásvárad, Lázbérc, Lázbérci-tó, élmény, élmények, Észak-Magyarország, szállás, faház, kemping, szabadidő, túrázás, túra, kirándulás.

Kompetenciák

(c) Élménytábor - Bánvölgye Erdei Tábor Dédestapolcsány

Az Élménytábor weboldalán található szöveges, képi, valamint filmes tartalmak használata a weboldal tulajdonosát: Bánvölgye Tábor Kft-t, valamint a weboldalt készítő Design & System-et és az Élmények Völgye Turisztikai Egyesületet illeti meg. Ezen tartalmak másolása, másodközlése a felsorolt jogtulajdonosok együttes engedélye hiányában TILOS!

A hírlevélre való feliratkozás önkéntes. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.

Az Élménytábor weboldalát tervezte és programozta, a weboldal tartalmát szerkesztette: Design & System

A 3 dimenziós mozgó térképeket a Maps3d szállította