+36/30/498-7074
 • Fátyol-vízesés

  Szalajka-völgy egyik fő nevezetessége, hazánk egyik kiemelkedő természeti szépsége

 • Gloriett tisztás

  A Fátyol vízesés aljánál elterülő Gloriett tisztásnál található a kisvasút végállomása

 • Ősember-barlang

  Ide szerpentin jellegű turistaút vezet föl a Szalajka-forrás mellől. A 959 méter magas Istállós-kő oldalában nyílik 609 méter magasan

 • Istállóskői-barlang

  A Szalajka-völgyben nyíló Istálós-kői-barlangban 44.000 évvel ezelőttiek a legrégibb leletek

 • Református Kerektemplom

  Mint egy vigyázó őrszem figyel Szilvásvárad közepén lévő dombról a fehér kerektemplom

 • A Lipicai ménes

  A Szilvásváradi Csipkéskúton élő ménes mai tenyészhelye a Bükk-fennsík

 • Csipkéskút a Lipicai ménes otthona

  Csipkéskút a lipicai csődörcsikók téli szálláshelye már több mint 50 éve. A ménest 1952-ben telepítették a Szilvásvárad fölötti Csipkéskútra

 • Pisztrángos tavak

  A Szalajka-völgyben élő pisztrángok tenyésztését is nyomon követhetitek, de akár egy friss pisztrángot is ehettek a völgyben

 • A Szalajka-völgyi Szikla-forrás

  A Bükk-hegység egyik legnagyobb vízhozamú, a patakot tápláló karsztforrása. Romantikus, gyönyörű természeti érték

 • Szilvásváradi Erdei Kisvasút

  Szilvásvárad és a Szalajka-völgy kedvelt közlekedési eszköze az erdei vasút

 • A nosztalgia jegyében

  1999-ben került forgalomba egy felújított gőzmozdony, a korabeli vasúti szalonkocsival együtt

Szilvásvárad és a Szalajka-völgy

Több |

Szilvásvárad és a Szalajka-völgy, az Élménytábortól csupán 8 kilométerre, található. Külön busszal, vagy autóval 10 perc alatt odaérhetünk.

Az ide látogatók szabadon élvezhetik a csodás környezetet, a friss tiszta levegőt, a nyugalmat, az erdők csendjét, a patak zúgását. A Bükki Nemzeti Park területén gyalogos sétával, kerékpárral vagy kisvasúttal járható végig a Szalajka-völgy, megtekinthetők a pisztrángos tavak, az egyedülálló szépségű, természetes tufaképződményeken lezúduló Fátyol vízesés, a Szabadtéri Erdei Múzeum, a vadaspark. Kijelölt turistautak vezetik el a természetbarátokat az Őserdőhöz, a kilátókövekhez, barlangokhoz.

Szilvásvárad az Élmények Völgye ajánlatában

Szilvásvárad ad otthont a világhírű Lipicai Ménesnek. A törzsménistálló, múzeum, a legelő ménes megtekintése felejthetetlen élményt nyújt. Itt található Európa legnagyobb méretű református körtemploma. Hild József tervei alapján épült 1825 körül, klasszicista stílusban. A templom mellett részben fából készült, négyzetes alaprajzú XIX. századi harangláb áll.

Az Orbán-ház 1880 körül épült, az itteni népi építészet szép példája. Egykori tulajdonosa az 1700-as években nemesi címet kapott Orbán család volt. Ma múzeumi kiállítóhely, a Bükk-hegység, növény- és állatvilágát mutatja be.

2000. augusztus 20.-ra, Szent István napjára készült Millenniumi kilátó méretével és páratlan szépségű faszerkezetével uralkodik a környező hegycsúcsok felett, mintha figyelné és vigyázná e festői vidéket. A kilátó 20 méter magasan lévő teraszáról lenyűgöző látványt nyújt a Bükk, minden évszakban, más-más színben pompázó domborzata, a patak-völgyek, erdők rajzolata, a 13 hegyvidéki falu háztetői. Tiszta, napos időben a távoli Tátra hegycsúcsai is láthatóak

Szilvásvárad és a Szalajka-völgy egyedi látnivalókat tartogat az odalátogatók számára.

Hello Wood 2012

Hello Wood hívja hőseit! Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban. Szokás szerint minden workshopon vegyes csapatokban vesznek részt a különböző egyetemekről érkező diákok, egy-egy, a szakmájában kiemelkedő, elismert csapatvezető-mentor irányításával.

Élménytabor elérhetőségei

Élménytábor: Westbukk-Camp Kft.

Élmény hírlevél

Adataidat bizalmasan kezeljük

Élménytábor a térképen

Élménytábor a térképen

Dédestapolcsány-Bánvölgye, Borsod megye
GPS: 48° 8' 49.74", 20° 27' 7.25"

Jó tudni

Az Élménytábor kitűnő adottsága révén családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák, szilveszteri bulik megrendezésére is kiválóan alkalmas.

A közeli Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és a a Lázbérci Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik. A csupán néhány km-re található Lázbérci víztározó és környéke természetvédelmi terület, kedvelt horgász- és kirándulóhely.

A webcímünk pontos ismeretében, vagy a keresőkön keresztül, a következő kulcsszavak alapján jutottál el a weboldalunkra: nyári tábor, ifjúsági tábor, erdei tábor, élménytábor, nagyvisnyói erdei tábor, bánvölgye erdei tábor, osztálykirándulás, dédestapolcsányi tábor, táborhelyszín, gólyatábor, edzőtábor, Dédestapolcsány, Nagyvisnyó, Szilvásvárad, Lázbérc, Lázbérci-tó, élmény, élmények, Észak-Magyarország, szállás, faház, kemping, szabadidő, túrázás, túra, kirándulás.

Kompetenciák

(c) Élménytábor - Bánvölgye Erdei Tábor Dédestapolcsány

Az Élménytábor weboldalán található szöveges, képi, valamint filmes tartalmak használata a weboldal tulajdonosát: Bánvölgye Tábor Kft-t, valamint a weboldalt készítő Design & System-et és az Élmények Völgye Turisztikai Egyesületet illeti meg. Ezen tartalmak másolása, másodközlése a felsorolt jogtulajdonosok együttes engedélye hiányában TILOS!

A hírlevélre való feliratkozás önkéntes. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.

Az Élménytábor weboldalát tervezte és programozta, a weboldal tartalmát szerkesztette: Design & System

A 3 dimenziós mozgó térképeket a Maps3d szállította